Flat Preloader Icon

Манифестације

Манифестације општине Мало Црниће

Општина Мало Црниће редовно организује разноврсне манифестације које промовишу природне лепоте, традицију и културно наслеђе стишког краја. Кроз догађаје попут “Са извора бистре воде”, манифестације “Ходањем до здравља”, и активно учешће у Дечијој недељи, општина пружа грађанима и посетиоцима прилику да уживају у различитим аспектима богате локалне културе и природних ресурса.

Фестивал Стишко Посело

Манифестација Стишко посело је настала 2008. године успешно осликава бренд Стига и Малог Црнића, али и значајно интегрише учеснике Браничевске дестинације и представља туристичке потенцијале Стига, Млаве и Хомоља. Манифестација презентује општину Мало Црниће својим богатим садржајем који обухвата изложбу традиционалне хране учешћем бројних удружења жена, такмичење у спремању гулаша и рибље чорбе, излагаче домаћих радиности, произвођача ракије, меда, такмичење у пецању, уз богат културно уметнички програм.

Фестивал драмских аматера села србије

ФЕДРАС, основан 1972. године, има за циљ подстицање и афирмацију позоришне уметности у селима Стига и Поморавља. Иницијално је започео сарадњу с аматерима у нашој општини, а убрзо је окупио аматерска позоришта и драмске секције из различитих делова Републике Србије. Током година, ФЕДРАС се развио у значајну манифестацију од националног значаја, окупљајући најуспешније позоришне групе из сеоских крајева широм земље, укључујући области с обе покрајине.

Са извора бистре воде

Уочи и током Огњене Марије, на подручју излетишта „Точак“, под покровитељством општине Мало Црниће, одржава се годишња манифестација „Са извора бистре воде“. Организују је Удружење грађана „Точак“ из Куле и месне заједнице Кобиље, Кула и Аљудово, с циљем промоције природних лепота, традиције и обичаја стишког и хомољског краја. Манифестација пружа динамичан и занимљив програм, укључујући наступе различитих КУД-ова, изложбу старих традиционалних јела, такмичења у старим спортским дисциплинама, избор најлепше водоноше и бабе, такмичење младих инструменталиста и друге активности.

Дечија недеља

Туристичка организација општине Мало Црниће, у партнерству са Општином Мало Црниће, Предшколском установом, и школама на подручју општине, редовно се ангажује у обогаћивању програма током манифестације Дечија недеља. Ова традиционална манифестација се одржава сваке године, посебно наглашавајући прву недељу октобра, а циљ јој је пружање разноликих активности и програма за најмлађе у заједници.

Ходањем до здравља

Туристичка организација општине Мало Црниће, у партнерству са Општином Мало Црниће, Спортско-рекреативном асоцијацијом Пожаревац, школама и Планинарским клубом „Вукан“ из Пожаревца, редовно приређује традиционални промотивни излет на подручју Кула-Манастирица. Овај излет има за циљ упознавање са природним лепотама и културно-историјским споменицима општине Мало Црниће кроз дружење у природи. Манифестација под називом „Ходањем до здравља“ први пут је одржана 2018. године, а сваке године програм се обогаћује новим садржајима, укључујући и такмичења у различитим дисциплинама.

ОПШТИНА МАЛО ЦРНИЋЕ

loader-image
Malo Crnice
05:23, 24/05/2024
temperature icon 14°C
ниски облаци
Sunrise Sunrise: 03:58
Sunset Sunset: 19:05

Општина Мало Црниће © 2024. malocrnice.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER